zondag 10 maart 2013

Versieren Met Pailletjes/ Lovertjes

Af en toe haal ik mijn ladekastjes leeg en bekijk ik wat er allemaal in ligt. Ik kom dan dingen tegen waarvan ik denk, "hé dat heb ik ook nog!" Zo had ik ook een T-shirt in een kleur die ik wel mooi vond maar waarvan het model me niet zo aanstond. Het was vrij kort en had een vrij wijde pasvorm rond de taille wat jammer is want ik heb nog een taille en dan lijkt het net of je er geen hebt.
Dus stond ik er mee in mijn handen te denken wat ik ermee zou doen en waar ik het mee zou kunnen combineren en toen kreeg ik een idee!.... als je dit blog regelmatig leest weet je het al..... versieren!!
Ik had voor mijn verjaardag's geld ooit wat pailletten/lovertjes gekocht (ja, ze glimmen hè en dan ben ik verkocht!) en heb ik een paar avonden besteed aan bevestigen ervan.
 Ik doe het als volgt.. steek de naald en draad door de stof en dan door een lovertje en dan door een klein kraaltje en dan weer terug door het lovertje en de stof en knoop het aan de onderkant vast zonder de draad door te knippen en dan doe je een klein stukje verder hetzelfde. Je ziet op deze manier niet de draad waarmee het vast gezet is ( mits je dezelfde kleur draad als het kraaltje gebruikt). Als naald gebruik ik het kleinste quilt naaldje wat ik kan vinden. Die zijn heel dun en klein en passen zelfs door het kleinste kraal gaatje.
Hier een closeup


Ik ben begonnen met ongeveer twee rijtjes tegelijk en heb telkens een rijtje toegevoegd totdat ik het óf genoeg vond óf spuugzat was, afhankelijk van wat het eerste gebeurt.
Dit is het eindresultaat


Nou denk je misschien,"die lovers veranderen niets aan het model." maar ik had bedacht dat ik het onder een lang dun vest zou kunnen dragen wat ik heb. Als ik het dicht draag ziet niemand dat het T-shirt aan de onderkant wijd is.
Mijn dochter is twee jaar geleden getrouwd en ze zou eerst op 1 oktober trouwen. Ik had een hele fleurige jurk gevonden die ik dan zou dragen, ik dacht dat het qua datum nét zou kunnen maar toen stierf de opa van de bruidegom en werd het huwelijk tot eind oktober uitgesteld... daar sta je dan met je bloemetjesjurk met korte mouwen.... Ik moest toen op zoek naar iets anders en ben in een bekend warenhuis geslaagd voor een effen jurk die me €29,- koste. Omdat ik bang was dat ik op het feest iemand tegen zou komen met precies dezelfde jurk heb ik een randje lovertjes langs de rand genaaid op dezelfde manier als hierboven.Toen alles achter de rug was heb ik de lovers er weer afgeknipt zodat ik een minder feestelijke jurk had die ik dagelijks kon dragen zonder dat het er uit zou zien alsof ik naar een Oscar uitreiking ging.
Met lovertjes kun je dus van iets heel gewoons iets heel bijzonders maken!
Wel binnenstebuiten wassen en het liefst in zo'n netje om beschadiging te voorkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten