maandag 20 mei 2013

ToxischeThee Zakjes

Ik ben een echte theeleut. Er zijn een paar soorten waar ik extra van geniet. Ik ben dol op de smaken "Russische Earl Grey" en "Orange Jaipur ". Onlangs las ik via twitter een berichtje waar ik van schrok. Het schijnt dat kunststof theezakjes stoffen aan kokend water afgeven die niet goed voor je zijn. Hier kun je er over lezen.
Ik besloot vanaf dat moment mijn theezakjes open te knippen en de inhoud in een thee ei te doen. Toen kreeg ik een idee.... ik vond altijd dat de thee snel te sterk werd dus ik dacht, "Ik verdeel de inhoud over een paar thee knijpers/ eieren" geen idee of ze zo heten 



Ik heb toen de inhoud van 1 zakje over drie van die dingen verdeeld ( ooit gekregen van iemand) je kunt natuurlijk ook de rest in een dopje bewaren.
Ik had visioenen van niet 3 halen 2 betalen maar van 9 voor de prijs van 2. Helaas was ik veel te optimistisch! 1/3 theezakje smaakte nergens naar en een 1/2 theezakje eigenlijk ook niet. Voor mijn smaak zou ik op zijn hoogst met 2 zakjes 3 kopjes kunnen maken denk ik máár smaken verschillen en het is een kwestie van uittesten. Nou weet ik dat er mensen zijn die zullen denken "koop losse thee, dat is veel goedkoper" maar ik ben altijd bang dat ik eerst een fortuin aan theesoorten uit zal moeten geven voordat ik een smaak vind die ik zo lekker vind als deze.
In het volgende dorp is er een heus thee winkeltje geopend dus misschien dat ik daar toch eens ga rond neuzen..

2 opmerkingen:

  1. Gewone earl grey kopen en hieraan zelf gedroogde schilletjes toevoegen van biologische citroen? Biologisch, ivm het waslaagje op gewone citroenen. Of met citroengras. Althans, dat zegt wikipedia dat erin zit, moest het toch even opzoeken :)
    Maar oh oh, het was te verwachten maar toch sta ik weer te kijken van het feit dat daaaar dan ook weer rotzooi in zit. Welke idioot heeft trouwens bedacht dat dat niet meer in papier kon? Theedrink-ze :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zal vast wel te maken hebben met de "smaak sensatie". Misschien dat dat inderdaad probeer. In ieder geval, de tijd van even een zakje erin hangen is voorbij...

    BeantwoordenVerwijderen